Blog

Caferler, restoranlar, barlar, fast-food zincirleri, yani kısaca yeme-içme üzerine hizmet veren tüm işletmeler için tasarım hayati bir önem taşır. Müşteriler, bir mekana gidip lezzetlerini tatmadan önce o mekanın tasarım ve davetkar lığıyla ilgilenir ve buna göre karar verir. Ayrıca müşterilerin söz konusu işletmede rahat edebilmesi ve kendini iyi ağırlanan bir misafir gibi hissedebilmesi de çok önemlidir ve bu da yine tasarım ve dekorasyon sayesinde gerçekleşir.  https://www.homify.com.tr/profesyoneller/4745842/mekgrup-ic-mimari-ve-dekorasyon

Mağaza ve dükkan dizaynı, gerek banyo, mutfak, salon veya bütün bir daire dekorasyonundan, gerekse de ofis veya yazıhane gibi müşteriyle teması sınırlı olan çalışma alanlarından oldukça farklı bir alandır. Faaliyet alanıyla ilgili müşteriye doğrudan ulaşması gereken ve tasarımında bulunan her türlü detay doğrudan müşteri odaklı olan mağaza ve dükkanlar uzman olmayan kişiler tarafından tasarlanırsa ortaya ticari olarak da riskli olacak sonuçlar çıkabilir. Bu yüzden iş hacminin büyüklüğüne ve iş koluna bakmaksızın her türlü dükkan ve mağazayı uzman firmalara emanet etmek her açıdan en doğrusudur. Bu yazımızda sizler için Aydın’da bulunan bir dükkanın en baştan itibaren tasarım sürecini inceledik. Ankara merkezli Mekgrup İç Mimari ve Dekorasyon imzası taşıyan bu projenin ilerleyişine bütün aşamalarıyla yakından bakalım.